Над 400 души са били арестувани, докато са отдавали почит на Алексей

...
Над 400 души са били арестувани, докато са отдавали почит на Алексей
Коментари Харесай

Стотици арестувани в Русия заради отдаване на почит към Навални

Над 400 души са били задържани, до момента в който са отдавали почит на Алексей Навални в Русия. Тези данни разгласи групата за цивилен права „ ОДВ-Инфо “. Това е най-мащабната вълна арести от задържането на хиляда протестиращи против мобилизацията през 2022 г, оповестява Нова ТВ. 
Прочетете още
Междувременно и през днешния ден фамилията на опозиционера не получи информация за тялото му, нито по кое време ще им бъде предадено. 

Неизвестни в черни облекла отстраняват цветята, които жителите са оставили в памет на Алексей Навални. Минута откакто си потеглят, още жители идват и стартират да оставят цветя на същото място. Подобно надхитряне имаше на доста места в Русия. Властите поставят старания да спрат почитането паметта на Навални. В повече от 30 обитаеми места е имало непринудено поклонение с цветя, свещи и послания към 47-годишния опозиционер, който умря в сибирски затвор.

На места полицията излизаше с неуместни пояснения за какво пътят към мемориалите е отсечен. В Екатеринбург някои от хората, които бяха спрени, даже не носеха цветя за Навални, а почитаха паметта на свои родственици.

За отегчение на ръководещите, няколко задгранични посланици отидоха до мемориалите. Посланикът на Англия Найджъл Кейси сервира цветя на Соловецкия камък в Москва. Посланичката на Съединени американски щати Лин Трейси даже коленичи пред фотографията на Навални на същия паметник в столицата. Те не бяха притеснявани от полицията, за разлика от стотици жители, които бяха задържани, от време на време след приложимост на мощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР